Bancuri Cu Si Despre Celebritati Batalia de la Razboieni

Batalia de la Razboieni

Era în timpul bătăliei de la Războieni când la un moment dat Măria Sa observând că o cam luăm pe cocoaşă dădu bir cu fugiţii să mai caute ceva întăriri să-i respingă pe turcaleţi. Cel mai mic dintre Jderi, Ionuţ, era un fel de gardă de corp a voievodului, aşa că unde era nenea Fane acolo era şi Neluţă.
Văzându-i, un corp de oaste formată din spahii şi tătari se luară după ei şi trăgeau cu arcurile din fuga calului că le zbârnâiau săgeţile pe la urechi.
-Băi nea Fane, eu mă predau, zise Ionuţ speriat.
-Stai liniştit Nelule că imediat apare pădurea şi o să ne pierdem urma în codru, ce naiba, doar suntem la noi acasă.
Apăru şi pădurea şi după ce mai intrară mai adânc, au observat un stejar cu o cracă dispusă orizontal şi la un semn se aruncară şi se agăţară iar otomanii îi căutară prin toată pădurea şi dacă nu-i găsiră îşi instalară corturile chiar sub cei 2 nefericiţi. În momentul când se pregăteau să facă un foc de tabără pentru a mai prăji ceva berbecuţi, Ionuţ spuse:
-Băi nea Fane, eu o dau dracu de treabă, mă predau, trec în religia lor că n-am chef să mă pârlească ăştia aici! Nea Fane, care era mic la stat, mare la sfat şi degrabă ucigătoriu de sânge nevinovat, de data aista îl îmbărbătă şi-i mai zise că nu mai durează mult şi-n momentul în care turcii intră în corturi el îi va căsăpi pe toţi. Ionuţ care nu era aşa de vânjos ca domnitorul şi începuse să-i tremure braţele, îi mai zise:
-Nea Fane, măcar putem da drumul la cai?!
Comentarii   

Adauga Un Comentariu

Lista De Bancuri

e-advertising

PaidVerts

PaidVerts

PaidVerts

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0

Recomandă

Sondajul nostru

Evaluează site-ul

Bancuri Noi

Read more...

Bancuri Noi